”LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT”

Het was liefde op het eerste gezicht, ik zat in het laatste jaar van St. Joost (academie voor Kunst en vormgeving in Breda) en was vastberaden architect te worden. Maar van de een op de andere dag veranderde dat toen ik een brood klei in handen kreeg.

STA OPEN VOOR VERRASSINGEN”

Na de academie bouwde ik mijn slaapkamer om tot atelier en toen begon het eigenlijk pas. Ik heb heel veel lange dagen op het atelier doorgebracht en een aantal cursussen gevolgd om mezelf de kennis van het materiaal aan te leren. Er waren momenten van groot geluk en diepe ellende als de oven open ging.

Ik varieer met kleurpigmenten en schilder als het ware met verschillend gekleurde porselein in de mallen. Daardoor wijken alle kopjes en borden altijd net even van elkaar af. Ieder kopje, ondanks dezelfde buitenvorm, is uniek. Klanten komen daarom graag naar het atelier, zodat ze kunnen kiezen.

“DE WERELD EEN BEETJE MOOIER MAKEN”

Van kinds af aan heb ik altijd geroepen dat ik de wereld een beetje mooier wil maken. Ik dacht altijd dat het grootschalig moest zijn om een statement te maken maar die bewustwording zit hem eigenlijk in heel kleine dingen. Voor mij zijn dat gebruiksvoorwerpen van porselein. Porselein is heel tactiel en werken ermee is heel intuïtief. Als iets niet goed voelt dan wordt het hem niet.

“WAAROM ZOU JE KOFFIE OF THEE DRINKEN UIT EEN MASSA GEPRODUCEERD KOPJE?”

Juist door handgemaakte producten besef je dat alles energie heeft. Je werkt toch ook niet lekker in een onmenselijk groot gebouw zonder ramen of met heel lage plafonds? Waarom zou je dan koffie of thee drinken uit een massa geproduceerd kopje?